Hoe Kies Je Het Perfecte Kussen Voor Een Goede Nachtrust?

Heb je de laatste keer wel eens aan je kussens gedacht? Als je antwoord is dat het lang geleden is, of helemaal niet, ben je niet de enige. Veel van mijn patiënten zijn gefocust op hun matras als ze aan hun slaapuitrusting denken. Matrassen krijgen niet voor niets veel aandacht. Uw matras is de belangrijkste financiële investering die u doet in uw slaapgewoonten. Kussens zijn net zo belangrijk als het gaat om een goede nachtrust.

Het is tijd om uw versleten kussen te vervangen. Zelfs als uw kussen niet oud en leeggelopen is, is het misschien niet de beste keuze voor uw comfort en ondersteuning.

Everpillow Original Everpillow Curve voor zijslapers

Waarom je kussen belangrijk is Een goede slaaphouding is cruciaal om elke nacht goed te kunnen slapen en wakker te worden zonder stijfheid of pijn. Je kussen helpt bij het ondersteunen van een gezonde slaaphouding. Hoe ziet die houding eruit? Het lichaam is uitgelijnd van de knieën tot de heupen door de ruggengraat, borst, schouders, hoofd en nek.

Als uw nek en schouders niet voldoende steun krijgen, of onder een hoek staan die verdraaiing, strekken of knarsen veroorzaakt, worden uw ruggengraat en lichaam niet uitgelijnd, wat spanning en ongemak in uw nek, schouders en rug veroorzaakt. als slapeloosheid.

Net als bij uw matras zijn comfort en ondersteuning beide belangrijk bij het kiezen van het juiste kussen. Een kussen dat comfortabel is voor je hoofd en je nek, schouders en hoofd ondersteunt, is het beste.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de keuze van een kussen. Laten we het hebben over kussens.

Is het tijd om je kussen te vervangen?

Over het algemeen moet u uw bedkussens na 18 maanden vervangen. Kussens van traagschuim gaan doorgaans langer mee, tot wel drie jaar. Synthetische kussens zijn duurzamer dan natuurlijke kussens. Kussens van hogere kwaliteit zijn duurzamer dan goedkopere. Als je een kussen gebruikt dat vijf of zes jaar oud is, krijg je niet de steun die je nodig hebt en slaap je niet zo comfortabel als je zou kunnen.

Het lijkt misschien een kort leven, maar denk er eens over na: uw kussen wordt ongeveer 7-8 uur per nacht gebruikt – dat is meer dan 2500 uur per jaar! Uw kussen is, net als uw matras, een investering in een goede nachtrust die uw hele wakkere leven vruchten afwerpt.

U kunt eenvoudige tests uitvoeren om te bepalen of uw kussen nog in leven is.

Doe je kussensloop af en kijk naar het kussen. Heeft het vlekken van zweet? Is het gescheurd? Ruikt het? Dit zijn allemaal tekenen van een kussen dat aan vervanging toe is. Kussens verzamelen dode huidcellen, meeldauw, schimmels, schimmels en huisstofmijten (evenals hun uitwerpselen). Na verloop van tijd kan maar liefst de helft van het gewicht van een kussen worden toegeschreven aan deze ongewenste organismen, die allergieën kunnen veroorzaken, de ademhaling tijdens de slaap kunnen verstoren en geuren kunnen verspreiden die het moeilijker maken om goed te slapen.

Als je kussen de geur- en gezichtstest doorstaat, is het tijd om het op te vouwen.

Vouw je kussen dubbel. Een dood kussen is er een die gewoon plat opgevouwen ligt. Met kussens met natuurlijke vulling kunt u deze test over uw arm doen. Vallen of hangen uw kussens boven uw uitgestrekte arm? Dat is een kussen dat zijn levensduur heeft uitgeput.

Vouw met synthetische kussens dubbel en voeg wat gewicht toe aan de bovenkant – een sneaker of schoen werkt goed. Neem het gewicht weg en als uw kussen niet terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm, is het tijd voor vervanging.

U wilt grote, kingsize kussens, synthetisch of natuurlijk, in drieën vouwen in plaats van in de helft.

Uw Pick-a-Pillow-gids
Het selecteren van een kussen is een heel individueel proces. Als het gaat om het kiezen van het juiste kussen, is er niet één kussenformaat, vorm of materiaal dat bij iedereen past. U kunt het juiste kussen voor u vinden door uw persoonlijke criteria te bepalen. Gebruik de zes onderstaande elementen om u te begeleiden. Gebruik dan je intuïtie om te beslissen wat het meest comfortabel en geschikt is.

1. Vulling/vezel
Er zijn veel opvulmogelijkheden voor kussens. Niemand is de beste, ze hebben allemaal voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Laten we eens kijken naar de meest populaire soorten.

Omlaag. Deze kussens zijn licht en zacht – als je van een zachte plek houdt om je hoofd ’s nachts te laten rusten, wil je misschien een donzen kussen. Ganzen- of eendenveren worden gebruikt om donzen kussens te maken. Ganzendons is meestal zachter dan eendendons – en duurder – hoewel er ook variatie is in zachtheid binnen ganzendons. Donzen kussens zijn gemaakt van verschillende combinaties van dons, veren en andere vullingen. Houd er rekening mee dat puur dons en alle donzen kussens nog veren en andere vulling kunnen bevatten.

Veel mensen maken zich zorgen over hun donsallergieën en -reacties. Er zijn mensen die allergisch zijn voor dons en veren. De allergische reactie op dons wordt vaak veroorzaakt door donsvullingen van mindere kwaliteit die niet goed zijn schoongemaakt. Het vuil dat op het dons achterblijft, in plaats van de dierlijke vezels zelf, kan allergie en ongemak veroorzaken. U kunt op zoek gaan naar hypoallergeen dons, vaak hypodons genoemd, een grondig gereinigde mix van puur dons en een natuurlijke stof genaamd syriaca, die de allergievrije eigenschappen van het dons helpt versterken en de levensduur van het kussen verlengt. Als u op zoek bent naar de beste kwaliteit donzen kussens, is het de investering waard.

Synthetische vulling en dons. Synthetische kussens moeten vaker worden vervangen dan natuurlijk, hypoallergeen natuurlijk dons. Kussens gemaakt van polyester vulling zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere soorten. Hoewel ze zacht genoeg zijn om dons te vervangen, is hun zachtheid gematigder tot steviger dan die van dons. Ze kunnen na verloop van tijd platter worden en moeten vaker worden vervangen dan andere typen.

Hoe zit het met de vulkracht?
De vulkracht van een kussen is een maatstaf voor de kwaliteit en hoe lang het meegaat. Een kussen met een vulkracht van meer dan 600 wordt beschouwd als hoogwaardig natuurlijk of synthetisch dons. Maar er zijn grenzen aan de kracht van vulkracht. Hoe hoog de vulkracht ook is, een kussen van meer dan 800 garandeert niet dat het tien jaar meegaat.

Wol. Deze kussens zijn van nature hypoallergeen en bestand tegen schimmel en huisstofmijt. Wollen kussens kunnen vocht van uw nek en hoofd afvoeren en helpen uw lichaamstemperatuur te reguleren terwijl u slaapt. Ze zijn geweldig om je koel te houden in de zomer en warm in de winter. Ze zijn meestal vrij stevig. Ze hebben ook een lange levensduur. Als je de voordelen van wol wilt zonder alle stevigheid, zoek dan naar alpacawol in plaats van kasjmiervezels.

Katoen. In veel opzichten lijken katoenen kussens op wol. Ze zijn van nature hypoallergeen en bestand tegen schimmels en huisstofmijten. Katoenen kussens zijn meestal stevig en enigszins plat. Katoenen kussens zijn vaak een slimme keuze voor mensen met allergieën en chemische gevoeligheden.

Latex. Latex kussens zijn meestal steviger dan dons, maar nog steeds erg comfortabel. Deze kussens zijn zeer stabiel. Deze kussens zijn niet van het type dat je in de exacte positie kunt drukken die je wilt. Latex is bestand tegen schimmels en huisstofmijt. Latex wordt gebruikt om voorgevormde kussens te maken die nek en hoofd extra ondersteunen of bewegingsbeperking tijdens het slapen geven.

Traagschuim. Deze kussens zijn de laatste jaren enorm populair. Traagschuim past zich aan uw individuele vorm aan. Het traagschuim reageert op uw gewicht en lichaamswarmte en wordt zachter en vormt zich naar de lijnen van uw hoofd, nek en schouders. Het verdeelt uw gewicht gelijkmatig over het oppervlak. Dit maakt het een populaire keuze onder mensen die lijden aan nek- en hoofdpijn of drukpunten tijdens de slaap. Traagschuim houdt warmte vast, wat kan leiden tot ongemak en zweten. Traagschuim kussens van hoge kwaliteit zijn gemaakt met ventilatie. Het is echter nog steeds een warmtevasthoudend materiaal. Sommige mensen vinden deze kussens irriterend omdat ze chemische geuren kunnen afgeven, vooral als ze nieuw zijn.

2. Vulgewicht
Synthetische en donzen kussens zijn lichte opties, terwijl latex en traagschuim zwaarder zijn. Uw persoonlijke voorkeur bepaalt het gewicht van uw kussen. Een lichter kussen is misschien beter als u uw kussen liever beweegt terwijl u slaapt.

3. Kwaliteit van de vulling
Bij elk type kussen is kwaliteit van belang voor comfort, ondersteuning en een lange levensduur – en dit wordt weerspiegeld in de prijs. Nadat u de juiste kussenvulling heeft gekozen, kunt u binnen uw budget het kussen van de beste kwaliteit kiezen. Onthoud dat u gedurende de hele levensduur duizenden uren op dit kussen zult doorbrengen.

4. Maat
Een standaard kussen is voor de meeste mensen voldoende. U kunt een groter kussen kiezen als u uw juiste slaaphouding kunt behouden. De dikte of dunheid van uw kussen moet u in staat stellen om te slapen met uw hoofd, nek en schouders op één lijn met uw ruggengraat, en moet u ook comfort bieden. De kussensloop en kussensloop moeten goed passen. Stop een groot kussen niet in een ondermaatse hoes, of laat een standaard kussen in een extra grote kussensloop zwemmen.

Kussens zijn ook gemaakt in speciale vormen, om extra ondersteuning en stabiliteit te bieden aan uw hoofd en nek. Sommige hiervan kunnen nuttig zijn: cervicale en contourkussens kunnen helpen bij nek- en rugpijn, en voorgevormde lichaamskussens kunnen ondersteuning, stabiliteit en verlichting bieden voor drukpunten langs het lichaam. Let echter op: er is een marketingelement betrokken bij veel speciaal gevormde kussens.

5. Stof Bedek uw kussens met natuurlijke, ademende stof. Kussenslopen onder kussenslopen verlengen de levensduur van het kussen en beschermen het tegen vlekken en zweet. Kussenslopen die decoratief zijn, mogen niet op de matras worden gelegd.

6. Chemie
Veel kussens worden behandeld met antimicrobiële middelen en synthetische materialen zoals polyester en traagschuim worden gemaakt met behulp van chemische processen. Wees je bewust van het chemische proces dat je kussen heeft gemaakt en wees bereid om te investeren in kwaliteitsproducten. Houd ook rekening met uw allergieën en chemische gevoeligheden voordat u een kussentype kiest.

Is het belangrijk om het juiste kussen voor jou te kiezen?
Ja. Er zijn algemene richtlijnen die de slaaphouding afstemmen op het type kussen, maar het zijn geen vaste regels. Waarom? Omdat we bijna allemaal de hele nacht van slaaphouding wisselen. Zijslapers kunnen ’s nachts ook op hun rug liggen. Hetzelfde geldt voor buikslapers die af en toe opzij schuiven. U wilt een kussen dat in al uw slaaphoudingen voor u werkt.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Zijslapers hebben mogelijk een steviger kussen nodig en een kussen aan de dikkere kant. Zoek er een die zo dik is als de afstand tussen je oor en de buitenste schouder.

Maagslapers hebben mogelijk een zacht kussen nodig – of helemaal geen kussen – onder hun hoofd. Rugpijn kun je voorkomen door een kussen tussen je bekken en buik te leggen.

Rugslapers hebben mogelijk een platter kussen nodig om uw nek en hoofd op één lijn te brengen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zacht kussen voor rugslapers. Als u echter last heeft van nekpijn of op uw buik slaapt, kan een steviger kussen geschikter zijn.

Is uw matras belangrijk voor uw kussenkeuze?
Nog een JA. Nog een JA. Een steviger kussen is misschien meer geschikt als u een zachte matras heeft gehad.

Uw kussen is een belangrijk onderdeel van uw slaapomgeving. Het is zo’n belangrijk onderdeel van je slaapomgeving, en het hebben van de juiste onder je hoofd kan zorgen voor meer comfortabele, rustgevende nachten. En als je nog steeds niet kunt kiezen, probeer dan het kussen waarop ik slaap!