Wat Is Het Sapgehalte Van Een Sinaasappel?

Sinaasappelsap is een favoriet bij het ontbijt, maar sap uit de winkel heeft niet dezelfde kwaliteit als vers geperste nectar. Je bent hier om erachter te komen hoeveel sinaasappels je nodig hebt voor je volgende recept, of je kopje PB ’s ochtends.

Hoeveel ml sap zit er in een sinaasappel?

Het korte antwoord is: een gemiddelde sinaasappel levert ongeveer 60 ml of 2 fl oz sap op. Als je recept sap van slechts één sinaasappel nodig heeft, kun je dit ook vervangen door 4 eetlepels gebotteld PB. Sinaasappels zijn geweldig voor het maken van sap, of je nu een blender of een hand-juicer gebruikt.

Elke sinaasappel is anders en elke sinaasappel produceert een andere hoeveelheid sap. Maar de hoeveelheid sap hangt vooral af van het soort sinaasappel . Het hangt ook af van de mix die je maakt. Als u bijvoorbeeld besluit sinaasappels te mengen tijdens het persen van greens, kan slechts één voldoende zijn om de juiste plek te bereiken.

Navelsinaasappels zijn de meest voorkomende variëteit in de VS. Ja, dat zijn degenen met een bult die lijkt op een uitstaande navel. Deze vruchten zijn heerlijk, maar niet het beste om te persen. Een navelsinaasappel levert ongeveer een kopje sap op.

Valencia-sinaasappelen zijn het sappigste type op de Amerikaanse markt. Deze sinaasappelcultivar geeft je een lekker felgekleurd sinaasappelsap dat je lang kunt bewaren zonder dat het bitter wordt. Deze sinaasappels leveren meestal ongeveer 1/3 van een kopje op (of ongeveer 3 fl oz / 5 eetlepels).

Hoeveel Sinaasappels Zijn Er Nodig Om 227 G (1 Kopje) Sap Te Maken?

Bepaal eerst of je geconcentreerd of verdund sinaasappelsap gaat consumeren . Misschien ben je op dieet en wil je minder suiker gebruiken. Ik raad ten zeerste aan om sinaasappelsap te verdunnen met water.

Voor 227 gram geconcentreerd sinaasappelsap heb je ongeveer 4 middelgrote sinaasappels nodig.

Als u besluit uw sap te verdunnen

Hoeveel Sinaasappels Maken 250 Ml Sap?

Je hebt 8,4 fl Oz nodig of iets meer dan één kopje sinaasappelsap als je recept 250 ml nodig heeft. Die hoeveelheid krijg je door 4 grote of 5 middelgrote vruchten te persen.

Is Het Goedkoper Om Je Eigen Sinaasappels Te Persen?

Het lijkt misschien alsof sap uit de winkel vrij duur is, maar de waarheid is dat het goedkoper is dan je eigen sap te maken.

Zoals ik al zei, krijg je ongeveer 57 g geconcentreerd sap in één sinaasappel, ondanks het feit dat sinaasappels vrijwel het meeste bieden onder citrusvruchten (zeker vergeleken met hoeveel sap er in limoenen zit).

Zelfs als je het verdunt

Een pond bevat ongeveer 5 sinaasappels. Je betaalt per pond (de echte prijs is ongeveer € 0,50 per pond, maar als je geluk hebt, kun je een goede deal krijgen). Een glas vers geperst sap van 227 gram kost je

Zelf sinaasappels persen is veel duurder dan sinaasappelsap kopen in een 89 fl. oz fles. Zelfs als je niet veel drinkt, is het de moeite waard om je ochtendsap te maken .

De gezondheidsvoordelen van vers geperst sinaasappelsap wegen ruimschoots op tegen de kosten.

Al het gebottelde sinaasappelsap is gepasteuriseerd. Hoewel dit niet per se slecht is (pasteurisatie maakt sap houdbaar zonder onnatuurlijke toevoegingen), zorgt het proces ervoor dat sap wat van zijn voedingsstoffen en smaak verliest. Om dat goed te maken, voegen sapfabrieken meestal suiker en smaakversterkers toe om je drankje lekkerder te maken. Je krijgt maar een fractie van de vitamines die in vers fruitsap zitten.

Het langzaam persen van je sinaasappels kost meer, maar het geeft je ook meer voedingsstoffen en voedt je lichaam met elke slok. Als je je eigen sinaasappelsap maakt, vooral als je een goede sappers gebruikt, krijg je al het goede dat je aantreft in volledig natuurlijke sinaasappels, vitamine C, vitamine A, calcium, kalium, magnesium en nog veel meer.

Sinaasappelrassen

Hoewel er over de hele wereld veel sinaasappelvariëteiten zijn, is deze specifieke citrusvrucht niet altijd in de natuur gevonden. De oorsprong van sinaasappelen komt uit Zuid-China. Ze zijn een kruising tussen twee citrusbomen, de pomelo (en de mandarijn). We telen tegenwoordig een paar soorten sinaasappelen in de VS en importeren er nog veel meer die we niet kweken. Hier zijn de top vier soorten sinaasappelen.

Navel Sinaasappels

Navel Sinaasappels

Als u uw fruit uit een supermarkt of supermarkt haalt, is de kans groot dat u gewend bent aan navelsinaasappels. De naam van deze sinaasappel is zeer beschrijvend omdat hij een bult heeft aan de niet-stamzijde die eruitziet als een uitstaande navel. Omdat ze in de winter rijpen, worden ze ook wel vakantiesinaasappels genoemd.

Navelsinaasappels smaken geweldig als je ze eet (plus ze zijn pitloos), maar ze zijn niet de beste keuze voor sap. Het limoninerijke navelsinaasappelsap wordt snel bitter , dus het is van cruciaal belang om het te drinken zodra je het sap. Met andere woorden, de vloeistof kan niet worden bewaard, zelfs niet in de koelkast.

Als je besluit om navelsinaasappelsap te drinken of te gebruiken in een recept, kun je er een matige hoeveelheid nectar uit halen. Navels zijn ook een van de meest betaalbare sinaasappelen, vanwege hun populariteit.

Valencia Sinaasappels

Valencia-sinaasappels zijn de beste keuze voor verse jus d’orange . Zelfs nadat het enkele dagen in de koelkast is bewaard, wordt het sap niet bitter en kan het als smaakstof voor elk recept worden gebruikt. De smaak is rijk, zoet en heeft een lage zuurgraad, waardoor deze sinaasappel perfect is voor zowel sap als eten.

Hoewel ze een paar zaden bevatten, maakt het rijke sapgehalte het gedoe van het verwijderen van de verdwaalde zaden goed.

Ook bekend als de Hamlin-sinaasappel, heeft deze sinaasappel niets te maken met de stad in Spanje. Het is afkomstig uit Californië en is overal verkrijgbaar in de VS. Het sinaasappelseizoen van Valencia loopt van maart tot juli.

Cara Cara Oranje

Cara Cara is een mooie roze oranje. Het is niet alleen visueel verbluffend, maar ook heerlijk zoet. Ook bekend als roze navel, zijn Cara Cara-sinaasappels een uitstekende keuze om te eten of te persen.

De Cara Cara levert matige hoeveelheden sap (vergelijkbaar met navelsinaasappels). Ze zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een ongewone smaak . Cara Caras roze vruchtvlees heeft een kenmerkende smaak vergelijkbaar met bessen, en is gezoet met een lage zuurgraad.

Naast de unieke smaak geeft Cara Cara sinaasappelsap je ook meer vitamine C en vitamine A dan gewone navel sinaasappels. Ze zijn ook gemakkelijk uit te persen omdat ze geen zaden hebben.

Bloedsinaasappel

Een bloedsinaasappel is gemakkelijk te herkennen als deze is opengesneden. Het dieprode vlees of karmozijnrood vlees is hun meest onderscheidende kenmerk. Bloedsinaasappels hebben een iets donkerdere schil dan gewone navels.

Deze sinaasappel is kleiner dan de andere soorten. Ze hebben maar een paar zaden en zijn ook makkelijker te pellen. Ze zijn verkrijgbaar van december tot april. Ze kunnen echter nog steeds tegen een hogere prijs worden gekocht dan andere sinaasappelrassen, ook al zijn ze in het seizoen.

Het sap van bloedsinaasappels is zoet en heerlijk met een duidelijke bessenkick . Het sap levert een matige hoeveelheid vloeistof op. Het moet worden gebruikt op dezelfde dag dat het wordt geperst, omdat het hogere suikergehalte ervoor zorgt dat de drank snel gist. Van deze sinaasappels kun je jam of cake maken, maar ook een glas vitaminerijk sap.