Hoe Kruid Je Een Blackstone Griddle By?

Het Is Het Grillseizoen. Hoe Kruid Je Een Blackstone Griddle?

Het Is Het Grillseizoen Hoe Kruid Je Een Blackstone Griddle

Koken op een bakplaat is leuk, en de resultaten zijn (bijna) altijd spectaculair, maar er is een bepaald proces dat veel mensen stoort hoe een Blackstone-bakplaat te kruiden?

Nu platte bakplaten steeds gebruikelijker worden buiten professionele diners en restaurants, is het thuis koken op een bakplaat als hobby enorm in opkomst. Het is gemakkelijk in te zien waarom thuis koken op een bakplaat een grote vlucht neemt als hobby.

Om het opruimen en het eten smakelijker te maken, moet elke thuiskok echter beheersen hoe hij een bakplaat op smaak kan brengen. Dus, zonder verder oponthoud, laten we het hebben over de ins en outs van het kruiden van je Blackstone-bakplaat!

Wat Heb Ik Nodig Om Mijn Blackstone Griddle Op Smaak Te Brengen?

Je hebt vast wel eens ervaren koks grote bakplaten bedienen. Je hebt vast wel eens ervaren koks grote bakplaten zien gebruiken.

Het kookoppervlak van de bakplaat is vaak gemaakt van koudgewalst staal dat op geen enkele significante manier is behandeld. Dit materiaal is gevoelig voor roest, dus het onderhoud van de grill is anders dan het onderhoud van de grill. Gewoon, ongecoat staal kan gemakkelijk roesten en verslechteren als het niet correct wordt behandeld, wat de platte bovenkant in een mum van tijd kan beschadigen. Regelmatig grillen met kruiden is de beste manier om roestvorming te voorkomen.

De mate van kruiden hangt ook af van het gebied dat u moet bestrijken. Bakplaten zijn er in verschillende maten die vaak direct overeenkomen met hun vermogen. Vaker wel dan niet, hebben kleinere platen meestal maar één of twee branders om het oppervlak op te warmen, terwijl grotere Blackstone-bakplaten er vier hebben.

Waarom Seizoen?

Bescherming

Gietijzeren en ongecoate stalen oppervlakken (of ze nu worden aangetroffen in gewone braadpannen of grillplaten) hebben permanente bescherming tegen roest nodig, omdat ze geen toplaagbescherming hebben die typisch is voor roestvrijstalen producten.

Kruiden omvat het op hoog vuur oliën van de flattop met plantaardige olie om een coating te creëren die de bakplaat beschermt tegen krassen en krassen.

Voorbereiden om te koken

Je verlengt niet alleen de levensduur van je Blackstone bakplaat door hem te kruiden, maar verhoogt ook de kwaliteit van je kookkunsten aanzienlijk . Kruiden betekent in feite dat u uw bakplaat voorbereidt op toekomstig gebruik en schade aan het ongecoate of gietijzeren oppervlak voorkomt.

Voedsel blijft niet plakken op een goed gekruide bakplaat, en de olieachtige smaakmaker kan een unieke toevoeging aan de smaak geven.

Hoe Breng Je Voor De Eerste Keer Een Blackstone Grillplaat Op Smaak?

U moet uw grill nog steeds goed voorbereiden, zelfs als deze voorgekruid is. Blackstone zal hun bakplaten vaak voorbehandelen voor conserveringsdoeleinden tijdens verzending en opslag.

Zelfs als het model voorgekruid is, moet u het kruiden nadat u uw Blackstone-bakplaat hebt geopend. Dat komt omdat dit type fabriekskruiden niet is ontworpen om te koken, maar alleen om de bakplaat veilig te houden.

De eerste voorbereiding bestaat uit het wassen en drogen van uw Blackstone-grill en vervolgens het kruiden ervan.

Nieuwe Blackstone bakplaten moeten voor het eerste gebruik worden voorbereid. Was het eerst met warm zeepsop (gebruik daarna maar één keer zeep, je hebt alleen heet water nodig), spoel het goed uit en dan kun je verder gaan met kruiden en koken op je bakplaat.

Bedenk dat dit alleen bij nieuwe bakplaten hoeft. Je kunt je volgende maaltijd verpesten door zeep aan te brengen op platte bladen die ouder zijn. Zeep veroorzaakt het anti-aanbakoppervlak waar je zo hard aan hebt gewerkt door je bakplaat herhaaldelijk te kruiden, dus gebruik nooit zeep op een oude bakplaat. Nadat je je bakplaat grondig hebt schoongemaakt, is het tijd om het kruidenproces te starten.

Hoe Een Blackstone-bakplaat Op Smaak Te Brengen?

In wezen moet u eetbare olie op een heet kookoppervlak aanbrengen. Je wilt een dikke, non-stick olielaag op de bakplaat krijgen.

Wat Zijn De Beste Manieren Om Een Blackstone Gril Op Smaak Te Brengen?

Kruiden is een eenvoudig proces, dus u hoeft geen ingewikkelde mechanica te kennen. Er zijn maar een paar dingen die je nodig hebt:

  • Hittebestendige handschoenen of een tang
  • Gebruik keukenpapier of keukendoeken.
  • Gebruik frituurolie

Blackstone Griddle-kruidengids

Het Is Het Grillseizoen Hoe Kruid Je Een Blackstone Griddle

1. Maak je bakplaat schoon

Laat de branders nu uit, het oppervlak van de bakplaat moet koel zijn. Gebruik een vochtige theedoek of keukenpapier om voedselresten, plakkerige vlekken, stof of ander vuil te verwijderen. Gebruik grillbestendige gereedschappen zoals spatels en platte schrapers om vastzittende voorwerpen te verwijderen.
Je kunt de bakplaat opwarmen en vervolgens water op de uitgeharde stukken gieten. Als de vlekken te hardnekkig zijn, voeg dan gewoon zout (1 eetlepel is voldoende) toe aan de probleemgebieden en giet er water over. Zet de branders uit nadat alles is afgebrand. Laat het afkoelen en veeg het vervolgens af met keukenpapier.

Als u op zoek bent naar een gedetailleerde gids over hoe u het schoonmaken van de bakplaat moet aanpakken, dan hebben we u hier de gedetailleerde instructie gegeven over hoe u uw Blackstone-bakplaat na het koken kunt schoonmaken.

2. Zet de branders aan

Draai het vuur hoog en begin met het gieten van olie op het kookoppervlak. Een dunne laag is voldoende, u brengt een paar keer olie aan, dus overdrijf niet met de hoeveelheid olie voor de eerste laag.

3. Verspreid de olie

Gebruik papieren handdoeken of gewone keukendoeken om de olie gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Bescherm je handen met hittebestendige handschoenen bij het verdelen van de olie of gebruik een tang om je papieren handdoek over de platte bovenkant te geleiden. Vergeet niet om de binnenkanten en hoeken van de bakplaat in te smeren.

4. Laat het zitten

Laat de olie op hoog vuur staan totdat de olielaag eraf is. Naarmate de rook verdwijnt, moet het kookoppervlak langzaam donkerder worden.

5. Herhaal

Voeg nog een laag olie toe en herhaal het proces. Zodra de tweede laag is afgebrand, voegt u voor de derde keer olie toe, veegt u af en wacht u tot de laag weer is afgebrand. Ongeacht hoe vaak je besluit om de bakplaat met olie te kruiden, het duurt tussen de 45 minuten en een uur.

6. Maak je klaar voor opslag

Als je niet meteen gaat koken, laat de bakplaat dan afkoelen en berg hem op; de opslagplaats moet droog zijn om roestvorming te voorkomen en een bakplaatafdekking helpt ook! Zoek een betrouwbare beschermhoes voor de bakplaat wanneer u deze opbergt. Het moet sterk genoeg zijn om roest of voortijdige corrosie op het oppervlak van de bakplaat te voorkomen.

Geduld is een grote deugd

Griddle-kruiden ontwikkelen zich in de loop van de tijd . Het herhalen van het kruidenproces is niet het enige dat ervoor zorgt dat het vet van het voedsel dat je kookt, zich vastzet en toevoegt aan de bovenste laag. Hoe meer je kookt, hoe zwarter en glanzender het oppervlak van de bakplaat wordt, en de roestbestendige en antiaanbakeigenschappen verbeteren bij elk gebruik. Deze methode geeft je kookkunsten diepe, rijke smaken die onmogelijk te repliceren zijn op een andere bakplaat.

Hoe Vaak Breng Je Een Blackstone-bakplaat Op Smaak?

Iedereen is het erover eens dat je je Blackstone bakplaat voor en na elk gebruik met een vochtige doek moet schoonmaken . Grillmasters zijn het echter niet eens over de perfecte frequentie van kruiden. Sommigen zeggen dat je het één keer per week moet doen, sommigen dat je het na elk gebruik moet doen, en anderen zeggen dat het helemaal niet nodig is om het zo vaak te doen.

Over het algemeen geldt: hoe meer u uw Blackstone-bakplaat op smaak brengt, hoe beter. Inspecteer je bakplaat voor gebruik en ga met je darmen mee, maar als het eten begint te kleven, moet je zeker opnieuw kruiden!

Wat Is De Beste Olie Om Een Blackstone Grille Te Kruiden?

Er zijn veel ervaren grillmasters die zullen zweren dat de olie die ze gebruiken de enige juiste olie is om een grillplaat op smaak te brengen. De waarheid is echter dat elke eetbare olie het zal doen. Elke eetbare olie kan worden gebruikt.

Om de smaak en effectiviteit van de coating te verbeteren, voegen sommige mensen reuzel of een andere vetstof toe . Vette kruiden kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op verschillende soorten voedsel, met name vettig vlees of groenten.

Lijnzaadolie Is Vereist Voor Blackstone Bakplaten

Lijnzaadolie is vereist voor Blackstone Bakplaten

Thuiskoks proberen misschien huiseigenaren ervan te overtuigen dat lijnzaadolie de enige manier is om je eten op smaak te brengen. Sommigen zweren bij olijfolie, anderen zweren bij koolzaadolie. Het maakt niet echt uit.

Lijnzaadolie kan zeer gunstig zijn voor uw Blackstone bakplaat. U kunt uw bakplaat echter kruiden met letterlijk elke bakolie .

Klaar Om Te Koken!

Met je kruiden op zijn plaats, ben je klaar om een geweldig lunchfeest te maken voor vrienden en familie. We proberen hier nauwkeurige, op feiten gecontroleerde informatie te geven, zoals hoe u een Blackstone-grill kunt kruiden.