Hoe Een Propaanbrander Te Gebruiken?

Het is zomer en iedereen houdt ervan om buiten te zijn.

Het rookt is een favoriete geur voor sommige mensen. De geur van hout of kolenrook voegt iets speciaals toe aan de smaak van eten. Het is net als toen onze voorouders alles kookten boven een open vuur.

Een rookgeur kan onaangenaam zijn. Het plakt. En als je regelmatig grilt en barbecuet, stapelt het zich op. Dus op een dag kan je huis naar een rokerij ruiken, tenzij

Wat Dacht Je Van Een Fatsoenlijke Propaanbrander?

Nee serieus. Zelfs als je een toegewijde fan bent van een open haard, is er één ding dat je moet toegeven: het is een puinhoop. Er is veel roet, vet en vette hagelslag. En je moet ergens as dumpen. En daarna afwassen Goh, wat een pijn in de nek. Propaan maakt veel minder uitlaatgassen aan.

Het is schoner. Er is minder brandstof nodig om een hogere temperatuur op te bouwen. Het is ook relatief goedkoop, ook al werd het als beste beoordeeld op internet. Andere modellen zijn goedkoper.

Wat Is Propaan?

Propaan is een gas, een bijproduct van de verwerking van aardolie en aardgas. De formule is C3H8. Het verving kerosine in ons dagelijks leven, verwarmen, koken, brouwen enzovoort, omdat het goedkoper en veiliger is. Propaan kan ook worden gebruikt om sommige auto’s van stroom te voorzien.

Het belangrijkste voordeel is dat het gemakkelijk onder druk vloeibaar kan worden gemaakt en in tanks kan worden bewaard totdat het nodig is. Het verdampt wanneer het vrijkomt uit een gastank onder druk en kan worden gebruikt om uw auto of kachel van brandstof te voorzien. Ze zijn niet giftig en geurloos, dus ze geven een geur af om u te waarschuwen voor een lek en u te helpen preventieve maatregelen te nemen voordat er iets ergers gebeurt.

Dus, Hoe Gebruiken We Een Propaanbrander?

Koop een propaantank en een brander. U kunt een buis aan de tank en brander bevestigen. Schroef de buis stevig op de schroefdraadopening van de tank. Zodra de connector is vastgedraaid, draait u de bovenste klep van de tank tegen de klok in. Zodra de druk gestabiliseerd is, zal het propaan de buis instromen.

Steek dan een lange aansteker of een lange lucifer aan en plaats deze dicht bij de gasuitlaat van de brander. Zet dan een regelknop aan. Als alles in orde is, gaat je propaanbrander aan. Gebruik het om te koken wat je nodig hebt, door de temperatuur aan te passen met behulp van een regelknop (nogmaals, veel gemakkelijker dan het aan te passen door kolen of brandhout toe te voegen of te verwijderen).

Draai de knop naar de uit-stand om de brander uit te zetten. Dit zou voldoende moeten zijn om de vlammen te stoppen. Voor extra veiligheid draait u de bovenste klep van uw tanks met de klok mee. Goed gedaan.

Hoe Kunnen We Koken Op Een Propaanfornuis?

Leuk en gemakkelijk! Zet gewoon je koekenpan of je waterkokerdistilleerder, wat dan ook) op een brander en pas de temperatuur aan.

Wat Kunnen We Koken Met Een Propaanfornuis?

Dit is het verhaal!

Buiten koken is een manier om voedsel te bereiden dat we binnenshuis niet kunnen maken. Dit verwijst naar de hoeveelheid voedsel. De Georgische keuken is een favoriet van mij. Niet de Franse staat Georgia, maar de voormalige Sovjetrepubliek (niets tegen de France Georgia, ik ben er gewoon nooit geweest).

De Georgische keuken staat bekend om zijn gegrild vlees, mzwadi genaamd. Het werd ooit door de Russen shashlyk genoemd, maar het is nu mzwadi.

Dit is een heel makkelijk recept om te maken. Neem gewoon vers vlees van goede kwaliteit, zoals varkensvlees, schapenvlees of rundvlees. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en rijg ze op skivers. Voeg zout en peper naar smaak toe en kook het dan op hoge kolen tot beide kanten gebakken zijn. Vervolgens serveer je het vlees besprenkeld met granaatappelsap met veel verse kruiden en gemarineerde ui.

(Sommige mensen denken dat voor een goede mzwadi vlees moet worden gemarineerd voordat het wordt gekookt, en ze hebben het mis! Elke Kakheti Georgiër zal je dat vertellen.)

Zie je, het recept is vrij eenvoudig, dus wat is er zo speciaal aan imzadimzwadi? De hoeveelheid! Mzwadi kan alleen of met een groep worden genoten. Het is een geweldige feestmaaltijd. Je kunt het gewoon niet in je oven koken en daarmee klaar. Je organiseert een feest, je moet een grote open haard of een krachtige brander hebben om elke gast te voeden.

Velen zullen beweren dat mzwadi absurd is. Geloof me, dat is het niet. En als je een smaak van wijnstokrook wilt hebben, wat iemand nodig acht voor mzwadi, hoef je niet de hele bos gedroogde wijnranken te verbranden, voeg gewoon wat toe aan de braadpan die je gebruikt om het vlees erboven te koken en laat het brandt en rookt.

Je kunt ook een ander favoriet Georgisch gerecht proberen, hinkali. Het zijn grote knoedels die niet tegen bevriezing kunnen. Ik zou niet treuzelen met gebak en gehakt om er vier of vijf van te bereiden (wat genoeg is om Hulk te voeden, geloof me, ze zijn enorm), en aangezien ze niet tegen bevriezing kunnen, moeten ze vers gekookt worden gegeten, wat betekent: krachtig vuur en een groot fornuis en een groot bedrijf om ze te vormen en op te eten.

Ik verwen mijn gasten ook graag met een pilaw. Om een Tataarse pilaw te maken heb je een grote pan nodig. Je kunt een pilav maken in je keuken, wat ik soms doe.

Maar het allerliefst maak ik van pilaw een feest. Het heeft veel voordelen: uw gasten kunnen u helpen met het snijden van wortelen en uien, terwijl u rijst kookt en vlees bereidt (schapenvlees voor de Krim-Tataren die moslim zijn en geen varkensvlees gebruiken). Je kookt reuzel en als het vet gesmolten is, haal je de krassen weg en doe je de gesneden ui erin en kook je het tot het goudbruin is gebakken.

Dan doe je het in stukjes gesneden schaap erin en roerbak je het met een houten spatel. Voeg vervolgens de wortel en kruiden toe. Zodra de wortel zacht is, voeg je genoeg water toe om het vlees te bedekken. Kruid het vlees naar eigen smaak met peper en zout. Voeg als het seizoen het toelaat een hele bol knoflook toe.

Doe dan de rijst erbij, verdeel het met een spatel plat over het vlees, maar meng het niet met het vlees. De rijst moet langkorrelig zijn, zoals basmati of jasmijn. Het water moet voldoende zijn om de rijst te bedekken. Als je het liever warm hebt, voeg dan een chilipeper toe. Dek de ketel af en verwarm het vuur. Wacht tot het water kookt. Niet roeren! Vermaak uw gasten tot de rijst gaar is en geniet dan samen van pilaw.

Sommigen zullen misschien beweren dat ik te geïnteresseerd ben in gerechten uit voormalige Sovjetrepublieken. Schuldig zoals in rekening gebracht! Ik denk dat ik Amerikanen niets kan vertellen over barbecue of Duitsers over gegrilde worstjes of een Chinees over wok. Ik heb echter een tijd in Georgië gewoond en heb geleerd hoe ik Georgische gerechten moet bereiden. Tataren uit de Krim leerden me ook hoe ik pilaw moest maken.

Natuurlijk grill ik worstjes en hamburgers en kebabs, maar ik kan er niets bijzonders aan zien, ik doe het gewoon zoals iedereen. Ze werden voorbereid op een open vuur. Maar ik deed het toen ik kok was op een archeologische expeditie. Ik moest gebruik maken van propaanbranders, grote fornuizen en koekenpannen van een halve meter breed. Toen leerde ik hoe belangrijk het is om een propaanbrander te hebben. En het eerste wat ik over hen leerde:

Veiligheid Eerst!

Branders vormen een brandgevaar. Dit betekent dat ze brandgevaar kunnen veroorzaken. Dus regel nummer één: laat ze niet onbeheerd achter. Je kunt geen propaantoorts aansteken en dan even pauzeren of boodschappen doen.

De wind blaast de vlam uit, het gas lekt en hoopt zich op, dan probeer je je brander opnieuw aan te steken en KABOOM! In het beste geval is je propaan waar je veel geld voor hebt betaald gewoon met de wind mee.

Dat brengt ons bij het volgende punt: gebruik uw propaanbrander niet binnenshuis. Goh, zei iemand die gewend was het binnen te gebruiken omdat ik tijdens de expeditie een armoedige hut als keuken had. Het was zo armoedig dat het met een niesbui kon instorten, laat staan een propaanstoot. Daarom was ik heel erg voorzichtig.

Ik plaatste mijn brander op een vlakke ondergrond, ik hield deuren en ramen open omdat ik geen schoorsteen had, en propaan produceert bij verbranding een kleine hoeveelheid koolmonoxide, wat buitengewoon ongezond is.

Het ergste is dat het geen geur of kleur heeft, dus je kunt het niet onderscheiden totdat je hoofd pijn begint te doen, en je duizeligheid en misselijkheid hebt, en binnen een uur zeg je gewoon gedag tegen deze wondere wereld. En als vergiftiging niet-dodelijk maar chronisch is, heb je het gevoel dat je griep hebt opgelopen, dat kan je tientallen jaren lang voelen totdat zuurstof in je bloed is vervangen door koolstof, en dan ben je een goner.

Ik had geen andere keuze dan koken in die hut (het weer was behoorlijk regenachtig), maar terwijl je de keuze hebt, gebruik dan alsjeblieft geen propaanbrander binnenshuis. Wil je dealen?

En natuurlijk, houd kinderen, huisdieren en dwazen uit de buurt van uw propaanbrander.